2e editie van de Fotografiedag

Op zaterdag 15 december 2018 hadden vond de 2e editie van de Fotografiedag plaats in Sneek bij het ontzettend gastvrije Proeflokaal in Sneek. Een prachtige horecagelegenheid waar we verwelkomd werden met een lekkere kop koffie en thee, tussen de middag een volledig verzorgde lunch en als afsluiter nog een lekkere cappuccino om weer op te warmen na een ijskoude fototocht door het centrum van Sneek. We hopen snel weer een Fotografiedag te kunnen plannen, dus houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten!

 

Wil jij je graag alvast vrijblijvend opgeven voor een volgende keer? Stuur gerust een mail naar info@fotografiedag.nl

 

Voorbereiding Fotografiedag Sneek

De voorbereidingen van de volgende Fotografiedag zijn in volle gang. Vandaag even "sfeer proeven" bij Proeflokaal Sneek, waar we onze volgende Fotografiedag gaan organiseren op zaterdag 15 december 2018. Wat een prachtige, sfeervolle tent. We zijn blij en trots dat we het hier mogen organiseren. Heb je nog vragen? Of wil je je graag opgeven? (let op: nog maar 2 plaatsen beschikbaar!) stuur even een e-mail: info@fotografiedag.nl

 

Kosten: €50 (normaliter €65) inclusief lunch, koffie en thee

Datum: zaterdag 15 december 2018

Aantal plekken: 8 (er zijn nog 2 plekken beschikbaar)

Waar: Proeflokaal Sneek

 

de pilot van onze eerste fotografiedag

Zaterdag 15 september 2018 was de aftrap van onze fotografiedag. We hebben het nog even stil gehouden, omdat we eerst onze opzet en visie wilden testen met een beperkte groep deelnemers. Daarnaast was er ook nog een stukje marktonderzoek nodig. Inmiddels hebben we het een en ander vakkundig samengevoegd en kunnen we met trots zeggen dat deze pilot enorm geslaagd was. 

 

We zijn deze dag bewust met een gemengde groep aan de slag gegaan: van beginner tot expert. De één fotografeert pas met een spiegelreflexcamera sinds een week of twee, de ander fotografeert eigenlijk al 30 jaar en heeft zelfs nog een analoge camera in de kast liggen. De groep deelnemers was dus ontzettend divers, waardoor we een aantal belangrijke punten goed konden testen. Zo kwamen we erachter dat het heel belangrijk is dat de groep van ongeveer hetzelfde niveau is, maar ook dat de gevorderde hobbyfotograaf behoefte heeft aan thema's zoals landschapsfotografie, soorten belichting (natuurlijk en kunstmatig) en het gebruik van allerlei attributen zoals een statief en verschillende objectieven. Een veel gehoord onderwerp was de langere sluitertijd, het vastleggen van beweging, veel en weinig scherpte-diepte en zo nog heel veel leuke en interessante onderwerpen waar wij ons tijdens komende fotodagen verder in zullen gaan verdiepen. 

 

 

Fotografiedag.nl

Fotodagen voor hobby-fotografen

 

Informatie: info@fotografiedag.nl

Aanmelden: aanmelden@fotografiedag.nl

WhatsApp & Telefoon: 06 - 27 11 98 84

www.fotografiedag.nl